Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide

sør-Afrika & Swaziland

Her kan du lese om programmet for denne toukers drømmeturen til Sør-Afrika og Swaziland. Vi begynner turen i Johannesburg og reiser videre til Mpumalanga, Kruger nasjonalpark, Swaziland og Cape Town. En fantastisk eventyrreise full av høydepunkter med våre norske kunnskapsrike guider.

 

Her er en oversikt over utfluktene du kan oppleve på denne turen:

 • Velkommen til Sør-Afrika

 • Johannesburg

 • Diamantgruven i Cullinan

 • Spektakulære Mpumalanga

 • Kruger nasjonalpark

 • Reservatet Chimp Eden og Swaziland

 • Velkommen til Swaziland

 • Mlilwane Wildlife Sanctuary
 • Johannesburg & Cape Town
 • Robben Island
 • Table Mountain & Bo-Kaap
 • Vingård i Stellenbosch
 • Kapp det gode håp

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Velkommen til Sør-Afrika

Vi lander i Johannesburg på morgenen og reiser til Sandton, der hotellet ligger. Sandton er et handels- og finansielt sentrum, og er kjent for å ha de dyreste leilighetene i Johannesburg, eller Jo'burg på folkemunne. Her finner vi også Nelson Mandela Square og Sandton City, et stort kjøpesenter. Vi spiser lunsj i dette området, før vi sjekker inn på hotellet når rommene er klare. Du får muligheten til å slappe av før vi møtes til middag

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

JOhannesburg

Kontrastene mellom rike og fattige områder er store, og i dag skal vi både se og høre mer om dette. Lokalguiden tar oss med til Soweto Township. En tredjedel av Johannesburgs innbyggere bor her, og alle landets 11 språk snakkes i området. I 1976 ble det kjent for Soweto-opprøret, der tusenvis av tenåringer demonstrerte og hundrevis ble drept av politiet. Nobelprisvinnere, poeter og anti-apartheidaktivister har kalt Soweto sitt hjem. Vi besøker blant annet Vilakazi Street, der Desmond Tutu, Nelson og Winnie Mandela bodde. Etter lunsj reiser vi videre til Apartheidmuseet, som med sterke virkemidler forteller om livet under apartheid og om kampen som ledet til at regimet tok slutt i 1994. På kvelden blir det en god middag med levende musikk og afrikanske retter.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

Diamantgruven i cullinan

Vi reiser fra Johannesburg mot provinsen Mpumalanga. På veien stopper vi i Cullinan, en liten koselig by som er kjent for diamantgruven der de fant verdens største diamant i 1905. Uslipt veide den 3106 karat eller 621,2 gram. Cullinan-diamanten ble slipt til ni større steiner og 96 små briljanter. De to største blir oppbevart på Tower of London som en del av de britiske kronjuveler. Vi får en spennende omvisning på området og hører mer om historien og hvordan gruven drives den dag i dag. Det sies at 25 % av verdens smykkediamanter kommer fra denne gruven. Det blir også fritid til å se seg om i byens hyggelige hovedgate og kanskje handle litt.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

Spektakulære mpumalanga

I dag skal vi få se fantastisk natur, flotte fosser og unikt landskap i det spektakulære Mpumalanga-området. Provinsen ligger hovedsakelig på en høyslette 1000–1500 meter over havet og strekker seg hundrevis av kilometer. Med fotostopp som «Wonder View» og utkikkspunkt over Sør-Afrikas svar på Grand Canyon, Blyde River Canyon, kommer denne dagen til å imponere. På en klar dag kan man se helt til Mosambik fra noen av utsiktspunktene. Vi spiser lunsj i Pilgrim’s Rest. Dette er en av få gullgruvebyer som har bevart historien sin, og det føles litt som om man plutselig har reist tilbake i tid. Vi sjekker inn på et hotell ved Kruger nasjonalpark på ettermiddagen.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

SAFARI i Kruger Nasjonalpark

I dag skal vi få oppleve et stort høydepunkt, nemlig heldagssafari i en av de største nasjonalparkene i Sør-Afrika, Kruger nasjonalpark. Vi krysser fingrene for å få oppleve «the big five» (løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn), som man finner i parken her. Det er også mange andre dyr på den afrikanske savannen, som blant annet sebraer, giraffer og antiloper. Etter avslapping og middag på hotellet har du mulighet til å bli med på en spennende kveldssafari. Når solen har farget himmelen rød og mørket senker seg, speider vi etter dyr under den afrikanske stjernehimmelen. Jeepen har spotlys, og om vi er heldige, ser vi kanskje en leopard eller løvinne på nattens jakt.

 

*Det kan være kjølig tidlig på morgenen og på kvelden, så vi anbefaler å ta med en god jakke, lue og skjerf. Har du kikkert kan den være fin å ha med. Vi kan dessverre ikke garantere for hvilke dyr man kommer til å se.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

RESERvatet chimp eden og Swaziland

Chimp Eden er et reservat for sjimpanser som er reddet fra triste skjebner fra flere land i Afrika. Reservatet ble startet av Jane Goodall-instituttet i 2006. Goodall er en britisk antropolog, og primatolog som regnes for å være verdens fremste ekspert på sjimpanser. Vi får en omvisning på området og ser sjimpansene i et tilnærmet «naturlig» habitat. En spesiell opplevelse. Etter besøket kjører vi videre til et av verdens siste eneveldige monarkier, kongedømmet Swaziland. I 2018 bestemte kong Mswati III at kongedømmet skulle endre navn til Eswatini. Det tar nok litt tid før alle venner seg til det.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

velkommen til Swaziland

Swaziland er regionens minste stat og grenser til Sør-Afrika og Mosambik. Landet er veldig frodig og har et vakkert og variert landskap. I Mantenga Cultural Village får vi lære mer om Swazilands stolte tradisjoner, håndverk, dans og kultur. Senere på dagen besøker vi Swazi Candles, som er kjent for sine kunstneriske og fargerike håndlagde lys. På området er det også andre kunstnere og håndverkere, så her er det gode muligheter for å finne noe fint å ta med hjem.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

mLilwane Wildlife sanctuary

Mlilwane er det eldste naturreservatet i Swaziland. Det ligger i Ezulwinidalen, som betyr «et himmelsk sted». Her finner vi blant annet sebra, krokodiller, vortesvin, antiloper, flodhester og mange fargerike fugler. Vi får se mer av parkens flotte natur og dyreliv og spiser en deilig lunsj på området.

Vi besøker også den lokale glassfabrikken Ngwenya, som ble grunnlagt i 1979 med svensk støtte. Her lages det flotte håndblåste glassvarer av 100 % resirkulert glass.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

TRansfer til Cape town

Vi kjører til Johannesburg og flyr ned til Cape Town, eller Kappstaden som den også kalles. En nederlender etablerte den første permanente europeiske bosetningen i det sørlige Afrika her i 1652. Hovedstaden til provinsen Wes-Kaap ligger vakkert til ved foten av den karakteristiske fjellformasjonen Table Mountain, og har en spennende arkitektur som blander kolonistil med moderne bygninger.

 

Inkludert i utflukt: middag

 

robben island

Har du hørt om Robben Island der frigjøringslederen Nelson Mandela satt fengslet i 18 år? Vi tar båten ut til øya som nå er et museum. Her blir det omvisning i fengselet, og vi hører mer om historien til de som satt fengslet. Nelson Mandela ble løslatt i 1990 etter stort internasjonalt press og var sentral i avskaffelsen av apartheid. I 1993 fikk han Nobels fredspris, og i 1994 ble han Sør-Afrikas president.

Denne dagen er det fritid og lunsj på egen hånd i det populære havneområdet i Cape Town, Victoria & Alfred Waterfront. Her er det mye å se på, fine butikker og et stort utvalg i restauranter. På kvelden spiser vi en herlig middag.

 

Inkludert i utflukt: middag

 

table mountain & Bo-KAAP

Når man er i Cape Town, «må» man ta turen med gondolbane opp til Table Mountain. På toppen venter fantastisk utsikt og en koselig kafé. Senere på dagen får vi en guidet byvandring i Cape Town. Vi drar bl.a. innom det fargerike området Bo-Kaap, som har en spesiell blanding av nederlandsk og georgiansk arkitektur. Området kan spores tilbake til 1760-tallet da flere «huurhuisjes» ble bygd som leieboliger for slaver som ble hentet inn som arbeidskraft fra andre afrikanske land, Malaysia og Indonesia. Folket som bodde her ble kjent som «Cape Malays».

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

*Med forbehold om været.

 

vingård i stellenbosch

I dag skal vi kjøre til det vakre Stellenbosch-området. Europeiske nybyggere plantet druer i de fruktbare dalene da de slo seg ned her. I dag er det et av de mest kjente vindistriktene i Sør-Afrika, med druer som cabernet sauvignon, shiraz og pinotage. Vi utforsker byen Stellenbosch, med kallenavnet Eikestad på afrikaans på grunn av alle eiketrærene som ble plantet av byens grunnlegger på 1600-tallet. I løpet av dagen smakes det på prisvinnende sørafrikansk vin på en lokal vingård.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

KAPP DET GODE HÅP

Vi nyter utsikten langs Chapman's Peak Drive og beveger oss sørover på Kapp-halvøya som stikker ut i Atlanterhavet. Visste du at det finnes pingviner i Sør-Afrika? Det gjør det! Og er vi heldige får vi se flere av de søte krabatene på Boulders Beach. Det blir flere fotostopp, blant annet ved Cape Point og Kapp det gode håp, kjent som det afrikanske kontinentets mest sørvestliggende punkt. Kystbyen Simonstown frister oss med sine fine butikker og mange koselige spisesteder. Her blir det lunsj på egen hånd.

 

Inkludert i utflukt: middag

 

Botanisk hage og hjemreise

Etter to uker på tur har vi kommet til siste dag på programmet. Vi sjekker ut og drar til Kirstenbosch botaniske hage, kjent som den vakreste hagen i Afrika. Vi er her på våren (september/oktober) og får se mange flotte blomster. Etter lunsj vender vi snuten mot flyplassen for å reise tilbake til Norge med mange nye minner i bagasjen.

 

Inkludert i utflukt: lunsj

 

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i Sør-Afrika, og lede utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Ønsker du å vite mer om de flotte hotellene vi bruker på vår rundreise i Sør-Afrika kan du lese litt om dem her. Det er også en del praktisk informasjon som kan være greit å vite før avreise, les mer om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet.

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide
Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide
Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide
Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide
Sør-Afrika
I trygge hender med norsk guide
SØR-Afrika
SØR-Afrika I trygge hender med norsk guide
Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide
Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide
Sør-Afrika I trygge hender med norsk guide